Hey.lt - Nemokamas lankytoju skaitliukas
© 2024 Visos teises saugomos
Sprendimas: webmanija.lt

Tėvų (globėjų, rūpintojų) informavimo apie vaiko mokymąsi ir pažangą bei lankomumą tvarka

1.      Jonavos r. Ruklos Jono Stanislausko vidurinės mokyklos mokinių tėvų  (globėjų, rūpintojų) informavimo  apie vaiko  mokymąsi ir pažangą bei lankomumą tvarka (toliau tvarka) reglamentuoja informacijos apie vaiko  mokymąsi ir pažangą bei lankomumą pateikimo formas, reguliarumą, būdus ir nustato atsakingus asmenis už  informacijos pateikimą ir patikimumą.
2.      Informacija tėvams (globėjams, rūpintojams) apie vaiko  mokymąsi ir pažangą bei lankomumą pateikiama žodžiu  ir (ar) raštu. Tėvai  (globėjai, rūpintojai) informuojami pagal  reikalą,  bet  ne rečiau kaip du kartus per  metus   individualių susitikimų, atvirų durų dienų, klasės susirinkimų, lankymosi mokinio namuose metu. Informacija raštu pateikiama pasiekimų ir pažymių knygelėse, esant reikalui oficialiu mokyklos raštu ar kitais būdais.
3.      Mokinio tėvai (globėjai, rūpintojai) mokykloje gali susipažinti su savo vaiko įvertinimais klasės dienyne, testais, kontroliniais, kūrybiniais, savarankiškais ir kt. darbais, dalyvaujant dalyko mokytojui, klasės auklėtojui, socialiniam pedagogui ar mokyklos administracijai (direktoriui, direktoriaus pavaduotojai ugdymui).
4.      Apie vaiko mokymąsi ir pažangą, mokyklos lankomumą tėvus (globėjus, rūpintojus) informuoja klasės auklėtoja, esant būtinybei ir dalykų mokytojai, socialinis pedagogas.
5.      Mokslo metų eigoje klasės auklėtojas ne rečiau kaip kas 2 savaites patikrina auklėtinių pasiekimų, pažymių knygeles, įrašo į jas neįrašytus dalykų įvertinimus, pagyrimus ar pastabas, kitą informaciją tėvams (globėjams, rūpintojams).
6.      Mokykla informaciją raštu pateikia esant būtinybei, kai mokinys sistemingai praleidžia pamokas ar klasės auklėtojo pateikta informacija nepasiekia mokinio tėvų  (globėjų, rūpintojų).
7.      Apie galimus neigiamus dalyko(ų) pusmečio, metinius mokinio įvertinimus, klasės auklėtojas, įrašydama įrašą į pasiekimų, pažymių knygelę, informuoja tėvus (globėjus, rūpintojus) likus ne mažiau kaip 1 mėnesiui iki pusmečio, mokslo metų pabaigos.
8.      Su direktoriaus įsakymu dėl mokinio kėlimo į aukštesnę klasę, ugdymo programos baigimo, papildomų darbų skyrimo ar palikimo kartoti kursą, per 3 dienas įrašydama įrašą į pasiekimų, pažymių knygelę, tėvus (globėjus, rūpintojus) supažindina klasės auklėtoja.
9.      Įvertinusi situaciją, klasės auklėtoja papildomai teikia informaciją tėvams (globėjus, rūpintojus) kitais būdais (mokyklos telefonu, siunčiant mokyklos registruotą laišką ir kt.).
10.  Už informacijos patikimumą atsako klasės auklėtojas.11.  Apie tėvus (globėjus, rūpintojus) vengiančius priimti informaciją apie vaiko  mokymąsi ir pažangą bei lankomumą, klasės auklėtoja informuoja socialinį pedagogą, direktoriaus pavaduotoją ugdymui ir direktorių.


Informacija atnaujinta: 2018-07-19 17:04:24