2018-2019 M.M.
Hey.lt - Nemokamas lankytoju skaitliukas
© 2024 Visos teises saugomos
Sprendimas: webmanija.lt

Š. m. gegužės 16 d. Jonavos r. Panoterių Petro Vaičiūno pagrindinėje mokykloje vyko Jonavos rajono 5-12 kl. mokinių literatūrinio skaitymo konkursas ,,Liepsnot širdim, žydėt dvasia“, skirtas Petrui Vaičiūnui atminti.

Šis literatūrinio skaitymo konkursas šiek tiek skiriasi nuo įprastinio meninio skaitymo konkurso: grožinius kūrinius reikėjo ne deklamuoti, nereikėjo mokytis ir prozos tekstų atmintinai, o tik raiškiai skaitant perduoti kūrinio nuotaiką, jausmus. Tai vienintelis toks konkursas ne tik rajone, bet ir respublikoje.

 Iš 7-9 kl. koncentro nugalėtojo laurai atiteko  mūsų mokyklos 8a klasės mokiniui Arnui Bočkui (  lietuvių kalbos mokytoja metodininkė Regina Šereikė). Arnas skaitė ištrauką iš Sauliaus Šaltenio apysakos „Riešutų duona“ ( „Škac, mirtie, škac“) ir  raiškiu meniniu  žodžiu sužavėjo ne tik komisijos narius, bet ir dalyvius, konkurso svečius bei sulaukė gausybę  aplodismentų.

Nugalėtojus apdovanojo Jonavos rajono švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vyriausioji specialistė Violeta Kolesnikienė bei vertinimo komisijos pirmininkė Ona Bartušienė, Jonavos Jeronimo Ralio gimnazijos lietuvių kalbos mokytoja metodininkė.

Šventę vainikavo Jonavos krašto poetų: Irenos Nagulevičienės, Petro Zlatkaus ir Aloyzo Vaznaičio, kūrybos eilėraščiai bei Panoterių kultūros centro meno vadovės ir mokyklos muzikos mokytojos Leonoros Veselkienės atliekamos dainos.

 

 

Geografijos, istorijos ir tikybos dalykų mokytojos A.Orechovienė, I Januškevičienė, J.Kiudulienė organizavo rajoninį renginį 7 klasių mokiniams „Tikėk ir judėk į priekį, žinodamas istoriją ir pažindamas pasaulį“. Mūsų mokyklos komandą sudarė: E.Galuška(7b), I. Samulionis(7b), G. Mėčajūtė, I.Šukštulytė, T.Gailius. Džiaugemės laimėta III vieta.

 

 

 

Mūsų mokyklos ketvirtokai sėkmingai ir kūrybingai sudalyvavo Kauno arkivyskupijos katalikų tikybos 4-tų klasių moksleivių viktorinos „Irkis į gilumą“ finaliniame etape. Džiaugiamės III vieta. Tikybos mokytoja Jolanta Kiudulienė.

   

 

 

 

Lietuvos mokyklų žaidynių merginų futbolo II vietos laimėtojos

 

Lietuvos mokyklų žaidynių I vietos nugalėtojos

2018 m. rugsėjo mėn. 26 dieną Jonavos Justino Vareikio progimnazijoje  vyko Jonavos bendrojo lavinimo  mokyklų 7-12 klasių mokinių kalbų viktorina „Kalbos atveria duris“, skirta Europos kalbų dienai paminėti. Joje dalyvavo ir mūsų mokyklos 7b – 8a klasės mokiniai: Jonas Rokas Kaveckas, Ignas Samulionis, Ineta Šukštulytė, Vesta Davsevič, Erikas Markūnas,  Narimantas Žiukas .

Viktorinos dalyviai  buvo suskirstyti į jungtines 7-12 klasių mokinių komandas. Kiekviena komanda turėjo sugalvoti pavadinimą, prisistatyti ir atliko įvairias intelektualines užduotis iš lietuvių, rusų, vokiečių, anglų  kalbų.

Komanda „Poliglotai“, kurioje  kartu su kitais dalyviais rungėsi ir mūsų mokyklos 8a klasės mokinys Narimantas Žiukas, laimėjo I –ąją vietą (lietuvių kalbos mokytoja metodininkė Regina Šereikė) ir komanda „Nosis“, kurioje su kitais dalyviais rungėsi ir mūsų mokyklos 8a klasės mokinys Ignas Samulionis  laimėjo III –iąją vietą  ( lietuvių kalbos mokytoja metodininkė Regina Šereikė).

Viktorinos I-III vietų  nugalėtojai apdovanoti  Jonavos suaugusiųjų švietimo centro direktoriaus  padėkomis, Švietimo , kultūros ir sporto skyriaus atminimo dovanomis.

 


Informacija atnaujinta: 2019-05-22 13:11:05